Az okosgyűrű előnyei az okosórával / okoskarkötővel szemben

Az okosgyűrű előnyei az okosórával / okoskarkötővel szemben

Az okostelefonok fénykorát éljük ugyan, mégis hogy mennyit és mire használjuk őket, az időről-időre változik, és most elkészült ezek legkisebb változata: az okosgyűrű.

Ahogy telik az idő egyre merészebb és vadabb technológiai innovációkat látunk a világban, az elmúlt években különösképpen a viselhető smart technológiák terén – gondoljunk csak az okosórákra vagy karkötőkre.

Tudtad, hogy az okosgyűrűvel minden idők egyik legfejlettebb viselhető technológiája jelent meg?

Az okos eszközök egyre kisebbek, a feleslegeset elhagyva csak a hasznos részei maradnak meg, így már egy gyűrű méretű eszköz is bírhat hatalmas tudással – mindamellett, hogy felettébb elegáns.

Mielőtt még rátérnénk az összehasonlításra, egy fontos kérdés: el tudjuk képzelni egy napunkat telefon nélkül?

Minden egyes napunk úgy telik, hogy a telefonunkat használjuk telefonálásra, üzentekre, ébresztőnek, aktivitásunk mérésére, stb. Szó szerint unatkoznánk, ha nem hallanánk a folyamatos pittyegését – minden egyes nap. Mikor arra gondolunk, hogy jó lenne egy viselhető okos eszköz ami az okostelefonok funkcionalitását képes ellátni, akkor valószínűleg a legpraktikusabbat választanánk.

Nézzük meg, hogy az okosgyűrű milyen előnyőkkel kecsgtet:

Magas akkumulátor üzemidő

Mivel egy okosgyűrű kicsi, így kevesebbet is fogyaszt mint bármely más viselhető okos eszköz. Akár 5-7 napot is kibírnak töltés nélkül! Ezzel szemben egy okosóra vagy okoskarkötő mindösszesen 1-2 napot bír.

Kényelem

Az okosórák viszonylag nagy eszközök, viselésük súlyuk miatt nehéz lehet. Viszont egy okosgyűrű arra lett kitalálva, hogy kényelmes legyen. Könnyű súlyával és esztétikus megjelenésével a kényelmes viselés garantált.

Az ár

Amikor az igazi high-end-ről beszélünk, az okosórák ára az egekben van az okosgyűrűkhöz képest. Azért ez sem mindegy, ugye?

Sérülékenység

A nagy kijelzőjük miatt az okosórák könnyedén sérülhetnek a szimpla mindennapi használat vagy sportolás során, és javításuk komoly költségekkel jár.

Érthető hát, hogy miért is jó az, hogy a gyűrűk kicsik. A napok, mikor az okosórák / okoskarkötőkvoltak a legmenőbb és legpraktikusabb opciók elmúltak, itt az okosgyűrűk ideje!

Alacsony elektromos szmog

Az okosgyűrűk, mivel kicsi eszközök, és kevesebb funkcióval bírnak, mint mondjuk egy Apple Watch, és a hipermodern kialakításuknak köszönhetően nagyon alacsony elektromos sugárzást bocsájtanak ki. Ez azért fontos, hiszen például egy Oura 3-as okosgyűrűt mindig hordunk, hiszen napközben az aktivitásunkat mérjük vele, éjszaka pedig az alvásunk minőségét. Tehát ez az eszköz folyamatosan sugároz minket.

Ám itt jön elő az okosgyűrűk egy hasznos funkciója (ez a funkció sajnos nem minden okosgyűrű esetében igaz, viszont a nálunk kapható Oura 3 esetében igen): Egyszerűen be tudjuk kapcsolni a repülőgép üzemmódot, és így az elektromos sugárzása a gyűrűnknek 0 lesz (egy tízezred mHz-es pontossággal mérő eszközzel nem észlelhető). Elég csak akkor visszakapcsolni a repülőgép üzemmódból, amikor meg szeretnénk nézni az adatokat a telefonos alkalmazásunkban, hiszen a gyűrű repülőgép üzemmódban is mér mindent és raktározza az adatokat.

Ez a funkció különösen hasznos lehet azok számára akik gyermekek / újszülöttek közelében vannak, hiszen mikor a gyűrűs kezünkkel megfogjuk a gyermek akár fejét, nem szeretnénk ha ott valami sugározná őt.