Az okosgyűrű töltése és legjobb gyakorlatok

Az okosgyűrű töltése és legjobb gyakorlatok

Ha új töltőt szeretne vásárolni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk. Csak teljes töltőkészleteket árulunk, külön kábeleket vagy töltődokkolókat nem.

A gyűrű töltése

Az Oura okosgyűrű töltése az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően 20-80 percig tarthat. Ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét a gyűrű akkumulátor ikonjára koppintva a Home (kezdőlap) lap jobb felső sarkában.

Oura okosgyűrű akkumulátor
Akkumulátor ikon

A gyűrű töltéséhez csatlakoztassa az USB-zsinórt a töltőhöz, és csatlakoztassa az USB-t egy áramforráshoz (pl. laptophoz vagy tápegységhez). Ezután helyezze a gyűrűjét a töltő dokkolóra. A töltőn lévő LED-lámpa pulzálni kezd, miután a gyűrűt a dokkolóra helyezte. Amikor a fény megszűnik pulzálni, a gyűrű teljesen feltöltődött. A töltés befejeztével egy push értesítést is fog kapni a telefonjára, amennyiben a mobil applikációt letöltötte.

Oura okosgyűrű a töltőn
Oura okosgyűrű a töltőn

Ha a LED-lámpa nem világít, győződjön meg róla, hogy a töltő kábele megfelelően csatlakoztatva van. Ellenőrizze kétszer is, hogy a gyűrűje megfelelően van-e elhelyezve, biztosítva a jó érintkezést a gyűrűje és a dokkoló között.

Ha még mindig gondjai vannak, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Legjobb gyakorlatok

1. A gyűrű töltésének legjobb időpontjai

Általában azt javasoljuk, hogy a töltőt tartsa kéznél a táskájában, autójában, hátizsákjában vagy az íróasztalánál. Mivel a töltő USB-zsinórja gyorsan csatlakozik a laptopokhoz és a hálózati elemekhez, a gyűrűjét könnyedén feltöltheti munka, tévénézés, internetezés vagy mosogatás közben is. Javasoljuk, hogy a gyűrű akkumulátorának töltöttségi szintje lehetőleg 40% felett legyen.

2. Engedélyezze az alacsony töltöttségi szintről szóló értesítéseket

Ha lefekvés előtt emlékeztetőket szeretne kapni, ha Oura okosgyűrűje akkumulátora alacsony, engedélyezze az Oura alkalmazásban az akkumulátorhoz tartozó értesítést. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

Menjen a menüre a kijelző bal felső sarkában.

Koppintson a Beállítások ikonra majd Értesítések lehetőségre.

Engedélyezze az akkumulátorszint-értesítéseket (Battery level notifications).

Oura mobil applikáció beállítások > Értesítések
Oura mobil applikáció beállítások > Értesítések

3. Győződjön meg róla, hogy a gyűrűje fel van töltve lefekvés előtt

Fontos, hogy a gyűrűje lefekvés előtt legalább 25%-ra feltöltődjön, ezért hasznos lehet a fent felsorolt stratégiák némelyikének alkalmazása. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje lefekvés előtt nem éri el legalább a 25%-ot, akkor az éjszakai alvás-felismerésekről lemaradsz, mert lemerülhet az akkumulátor.

Ha ez történik, akkor is megkapja a lefekvési és ébredési időt, de nem kapja meg az alvás- vagy készenléti pontszámot, és nem kap további bontást az alvási szakaszokról, a szívritmus-variabilitásról, a légzésszámról vagy a nyugalmi pulzusszámról. Minden nap érdemes egy kicsit tölteni a gyűrűt.

Amit szem előtt kell tartania

Mire számíthat az Oura okosgyűrű akkumulátorától?

Egy teljesen feltöltött gyűrű átlagosan 4-7 napig tart. Ez több tényezőtől függően változhat, például a gyűrű korátó, vagy, hogy milyen gyakran használja a nappali funkciókat. Ne feledje, hogy több akkumulátort használ fel, amikor a gyűrű aktívan adatokat gyűjt a LED- és hőmérséklet-érzékelőit használva - például meditációs ülések vagy az Élő szívritmus funkciók használata közben.

Az akkumulátorok összetettek, és számos változó járulhat hozzá az akkumulátor hosszú élettartamához. Minden újratölthető akkumulátor fogyóeszköz, és korlátozott élettartammal rendelkezik, így kapacitása és teljesítménye idővel fokozatosan csökken.

Az akkumulátor károsodásának megelőzése

Bizonyos tényezők az akkumulátor károsodásához vezethetnek. Ezek az alábbiakban vannak felsorolva:

A gyűrű egy hétnél hosszabb ideig a töltőn hagyása. A hosszabb ideig tartó, maximális kapacitáson történő töltés jelentősen csökkentheti az akkumulátor élettartamát.

Szélsőséges hőmérsékletnek (meleg/fagy) való hosszú ideig tartó kitettség.

Ha hagyja, hogy a gyűrű akkumulátorának töltöttsége elérje a 0%-ot.

A töltő USB tápkábelét az IEC 62368-1 szabványnak megfelelő külső 5 V egyenáramú tápegységgel kell táplálni. A berendezés számára rendelkezésre álló teljesítmény 3 másodperc elteltével nem haladhatja meg a 15W-ot.

Ha sérülésre gyanakszik, vagy az akkumulátor lemerülését észlelte, kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba. Csapatunk mihamarabb jelentkezni fog.

Szünetet tart a gyűrű viselésében?

Ha azt tervezi, hogy szünetet tart a gyűrű viselésében, javasoljuk, hogy a tárolás előtt kapcsolja gyűrűjét energiatakarékos üzemmódba, hogy megóvja az akkumulátort. További információért arról, hogyan kell megfelelően tárolni a gyűrűt az akkumulátor egészségének megőrzése érdekében, kérjük, olvassa el erről szóló cikkünket.