Miért fontos, hogy mérd az alvásodat az Oura 3 okosgyűrűvel?

Miért fontos, hogy mérd az alvásodat az Oura 3 okosgyűrűvel?

Ez a high-end gyűrű le fog sokkolni a mentalista-szerű tanácsaival. De vajon fogja ezt valaki használni a királyok / hercegek (konkrétan Harry hercegen) és szupermilliomosokon kívül?

A válasz igen! Akár Te is használhatod ezt a gyűrűt, elérhető áron nálunk egyedülállóan.

Hogyan működik az alvás monitorozás?

A mozgás hiánya (mozdulatlanság) és az alacsony pulzus kettősségének segítségével érzékeli a gyűrű, hogy viselője mikor alszik. Természetesen mindannyiunk teste máshogy jelzi az alvást, ezt az Oura okosgyűrű AI-ja (Mesterséges Intelligenciája) megtanulja a viselőjénél felismerni - 99.8%-os pontossággal. Ez az okosgyűrű képes felismerni mind az éjszakai alvást, mind pedig a napközbeni kis elszunyúkálásokat vagy relaxációkat is.

Miért fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás?

Javíthatja a koncentrációt és a termelékenységet

Az alvás fontos az agyműködés különböző aspektusai szempontjából. A megismerést, a koncentrációt, a termelékenységet és a teljesítményt mind negatívan befolyásolja az alvásmegvonás.

Azt állapították meg, hogy a közepes, magas és nagyon magas alváskárosodással küzdő orvosok 54%-kal, 96%-kal és 97%-kal nagyobb valószínűséggel számoltak be klinikailag jelentős orvosi műhibákról. Hasonlóan, az elegendő alvás javíthatja a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek tanulmányi eredményeit.

Vagyis, a jó alvás bizonyítottan javítja a problémamegoldó készséget és növeli a memóriateljesítményt gyermekek és felnőttek esetében egyaránt.

Maximalizálhatja a sportteljesítményt

Számos tanulmány kimutatta, hogy a megfelelő alvás javíthatja a finommotoros készségeket, a reakcióidőt, az izomerő, az izomállóképességet és a problémamegoldó készséget. Mi több, az alváshiány növelheti a sérülés kockázatát, és csökkentheti az edzés iránti motivációt. Tehát az elegendő alvás lehet az, amire szükséged van ahhoz, hogy a teljesítményedet a következő szintre emeld.

Jót tesz a szívnek

Az éjszakánként hét óránál kevesebb alvás összefügg a szívbetegségek és a magas vérnyomás fokozott kockázatával.

Befolyásolja a cukoranyagcserét és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát

Számos tanulmány szoros összefüggést mutat a krónikus alváshiány és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata között.

Valójában 36, több mint 1 millió résztvevőt vizsgáló tanulmány elemzése szerint a nagyon rövid, 5 óránál rövidebb, illetve a 6 óránál rövidebb alvás 48%-kal, illetve 18%-kal növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A rossz alvás összefügg a depresszióval

A rossz alvási szokások szorosan összefüggnek a depresszióval, különösen azoknál, akik alvászavarban szenvednek.

Egy 2672 résztvevővel végzett vizsgálat megállapította, hogy a szorongásos és depressziós betegek nagyobb valószínűséggel számoltak be rosszabb alvási eredményekről, mint a szorongás és depresszió nélküliek.

Más tanulmányok szerint az alvászavarokban, például álmatlanságban vagy obstruktív alvási apnoéban szenvedő emberek magasabb arányban számolnak be depresszióról, mint azok, akiknek nem szenvednek alvászavarban.

Támogatja az egészséges immunrendszert

Az alváshiány bizonyítottan rontja az immunrendszer működését.

Egy kutatásban azok a résztvevők, akik 5 óránál kevesebbet aludtak éjszakánként, 4,5-szer nagyobb valószínűséggel kaptak megfázást, mint azok, akik 7 óránál többet aludtak. azok, akik 5-6 órát aludtak, 4,24-szer nagyobb valószínűséggel kaptak betegséget.

Összefoglalva 

A nem elég,vagy megfelelő minőségű alvás nagyon veszélyes lehet.

Az Oura okosgyűrű figyelmeztet, ha az alvásod nem megfelelő minőségű / mennyiségű, ezzel is hozzájárulva egy "Healthy-lifestyle", vagyis egészséges életmód megteremtéséhez.