Tippek a megfelelő méretű Oura okosgyűrű kiválasztásához

Tippek a megfelelő méretű Oura okosgyűrű kiválasztásához

Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk a méretválasztó készletet, mit kell tenned, miután postán megkaptad az ingyenes méretválasztó készletet, illetve miket érdemes szem előtt tartani a gyűrűk felpróbálásakor.

Megjegyzés: Jelenleg nem kínálunk lehetőséget külön méretválasztó készletek vásárlására – az Oura gyűrű vásárlása esetén ez az árban benne van. A méretválasztó készletet nem kell visszaküldened, ehelyett bátran add tovább egy barátodnak vagy családtagodnak, akit érdekelhet egy Oura okosgyűrű. Ha mégis szeretnéd visszaküldeni, akkor jelezd ezt nekünk, és mi újra használjuk majd. Ha egy baráttól vagy családtagtól kaptál méretválasztó készletet, és már meghatároztad az Oura gyűrűd méretét, akkor azt a méretet (méretválasztó készlet vásárlása nélkül) közvetlenül kiválaszthatod az Oura okosgyűrű vásárlási oldalunkon.

Hogyan válassz méretet

A megfelelően illeszkedő gyűrű a lehető legjobb adatpontosságot és kényelmet eredményezi az Oura okosgyűrűvel. Ha végigcsinálod az itt leírt folyamatot, akkor biztosak vagyunk benne, hogy megtalálod az ideális gyűrűméreted.

1. Nyisd ki a méretválasztó készletet

A méretválasztó készletben 8 darab műanyag gyűrűméretezőt találsz, 6-13 méretben. Az Oura gyűrű mérete kissé eltér a szabványos gyűrűméretektől. Fél méretet nem kínálunk. A minta gyűrű és a valódi Oura okosgyűrű azonos szélességű és kerületű. Maga az Oura okosgyűrű azonban anyagában más, így valamivel nehezebb.

A minta gyűrűk műanyagból, az Oura okosgyűrű pedig titánból készül, és varratmentes belső léccel rendelkezik (a kényelem érdekében). A minta gyűrűk gyártásához használt műanyag előfordulhat, hogy kevésbé kényelmes, mint a tényleges Oura gyűrű, amelyet végül kézhez kapsz.

2. Válaszd ki a gyűrűhordó ujjad

Az Oura okosgyűrű minden ujjon használható, és mindkét kézen viselhető, azonban az optimális teljesítmény és pontosság érdekében javasoljuk, hogy az Oura gyűrűt a mutatóujjadon viseld (ugyanis ezen az ujjon a legpontosabb a pulzusmérés).

Ha egy másik ujjadon szeretnéd hordani, a középső vagy a gyűrűsujj a következő legjobb.

3. Nézd meg a gyűrűd tájolását

A minta gyűrű belsejében lévő érzékelő dudoroknak az ujja párnáján (tenyér oldalon) kell lenniük. Rzek imitálják az Oura okosgyűrű belsejében található LED-érzékelőket, amelyek a testjelek észlelésére és nyomon követésére szolgálnak. Megfelelő gyűrűtájolás nélkül az Oura okosgyűrű nem tud pontos adatokat mérni.

4. Legyen kényelmes és pontosan illeszkedő

Az Oura gyűrűnek szorosan és biztonságosan kell illeszkednie az ujjad tövében, de nem annyira, hogy az kényelmetlen legyen. Teszteld le az illeszkedést úgy, hogy szorítsd ökölbe a kezedet, miközben rajtad van a minta gyűrű. Ha rést látsz az ujjad teteje és a gyűrű belseje között, akkor lehet, hogy egy kisebb méretre van szükséged.

5. Hordd 24 órán keresztül

Ujjaid méretei a környezeti tényezők hatására kitágulnak és összehúzódnak, ezért azt javasoljuk, hogy legalább 24 órán keresztül viseld a minta gyűrűt, hogy megbizonyosodj, hogy melyik a megfelelő méret számodra. A gyűrűd nem foroghat az ujjadon a szokásos napi feladatok elvégzése közben.

6. Jelezd a gyűrű méreted

Mikor megvan az ideális gyűrűméreted, menj a oldalra, vagy írj nekünk egy üzenetet, hogy mekkora gyűrűre lesz szükséged.

Hogyan vedd le és tartsd karban a gyűrűdet

Először is mosd meg a kezed, csak azután vedd le a gyűrűd.

Minden alkalommal ha kezet mosol miközben a gyűrűd rajtad van, érdemes az alábbi lépéseket követni, hogy védd a bőröd az irritációtól:

  1. Mikor megmostad a kezed vedd le az okosgyűrűdet, és töröld meg az ujjadat ott is, ahol korábban a gyűrű volt.
  2. Ezután visszaveheted a gyűrűt az ujjad tövébe, és töröld meg az egész ujjadat. Így nem ragad be a víz a gyűrű és az ujjad közé.

Nem tudod, hogy két méret közül melyiket válaszd?

A kisebb méretet ajálnjuk, az alábbiak miatt:

Pontosság

Fontos, hogy a gyűrű szenzorai folyamatosan érintkezzenek a bőröddel. Egy kicsit szorosabb érzés pontosabb adatokat szolgáltat a LED érzékelők számára.

Anyagminőség

A minta gyűrűk műanyagból készültek, ezért ragadósabbnak, szúrósabbnak érezheted a bőrödön mint az igazi okosgyűrűt fogod, mivel az okosgyűrűk belseje tökéletesen le van csiszolva és lakkozva.

Méretválasztási tippek

A megfelelő méret olyan amely kényelmes, és nem nyomja az ujjadat egész napos használat során sem. A választott gyűrűméret nem lehet olyan laza, hogy csűszkál az ujjadon.

Lehetőség szerint mindig moss kezet, mielőtt leveszed, hogy hosszabb időre nélküle legyél, vagy feltedd a töltőre.

Ne feledd, hogy az okosgyűrű belsejében lévő érzékelőknek érintkeznie kell a bőröddel.

Átrakhatod a gyűrűdet egy másik ujjadra, ha egy másikon kényelmesebb, mint azt eredetileg gondoltad, vagy időközben megváltoztak az ujj méreteid.

A méretválasztó készletben található minta gyűrűk nem tükrözik a tényleges okosgyűrű érzetét és anyagminőségét.